Werken Met Kwaliteit

Werken Met Kwaliteit (WMK)
Onderzoek en ontwikkel zelf de schoolkwaliteit

Werken met Kwaliteit (WMK) legt de basis voor goede kwaliteitszorg en personeelsbeleid voor iedere school en elk bestuur. Met WMK heeft u het heft in eigen handen. U heeft de vrijheid om eigen vragenlijsten toe te voegen voor het onderzoeken en ontwikkelen van eigen thema’s. De thematische vragenlijsten die al klaar staan kunt u daarbij als startpunt gebruiken. WMK stimuleert u om met de resultaten aan de slag te gaan. Met heldere rapportages, verbeterpunten en conclusies maakt u de vertaalslag naar de organisatie. In combinatie met Mijnschoolplan zet u de verbeterpunten automatisch in uw schoolplan. Ook binnen ParnasSys is WMK beschikbaar (bekijk de voordelen hiervan). WMK is ontwikkeld door Cees Bos.

Webinar Training Bestellen ParnasSys | WMK

Maak kennis met de categorieën en onderdelen van WMK:

Schoolontwikkeling

Hier vindt u drie zelfevaluatie-instrumenten die u kunt inzetten om de basiskwaliteit en eigen kwaliteitsaspecten vast te leggen.

> verder lezen…

Vragenlijsten

In dit onderdeel vindt u diverse vragenlijsten om de tevredenheid van de stakeholders te meten (ouders, leraren en leerlingen).

> verder lezen…

Personeelsbeleid

Een persoonlijk ontwikkelplan en bekwaamheidsdossier voor medewerkers en de kwaliteit van medewerkers beoordelen.

> verder lezen…

Andere onderdelen:

WMK biedt ook een categorie Monitoring en Veiligheid.

Ook is er nog een POP voor leerlingen, kan een Schoolondersteuningsprofiel worden opgesteld en kunnen resultaten worden weergegeven volgens het INK-model. > Lees verder…

Laatste nieuws over WMK

Wat zeggen gebruikers over WMK

 • "WMK is samen met WMK-BM een krachtig instrument dat, met de nodige tijdsinvestering,  de school en het bevoegd gezag veel waardevolle informatie geeft over de kwaliteit van zowel onderwijs als de organisatie. Daarnaast bevat het praktische instrumenten voor personeelsbeleid."
  Frans-Joseph de Graaf MLEFrans-Joseph de Graaf MLEDirecteur basisschool De Hoogakker, Breda
 • "Ik heb zowel ervaring met de WMK-EC als met de WMK-PO versie. Het is een mooi instrument wat je helpt om de kwaliteitszorg van de school goed te organiseren. Daarnaast zijn de rapportages die je uit kunt draaien prachtig en goed te gebruiken bij je jaarverslagen en gesprekkencyclus. Kortom een aanrader!"
  Netty GruitersNetty Gruitersdirecteur SBO De Kameleon, Papendrecht
 • "WMK is heel uitgebreid en dankzij de uitleg en cursus van Bos Onderwijs Consultancy  kunnen we er goed mee uit de voeten."
  Frances Heggen-GeeneFrances Heggen-Geenedirecteur basisschool De Zonnebloem, Liessel
 • “Inmiddels werk ik nu zo’n 4 jaar met de kwaliteitskaarten van WMK-PO. Voor onze school werken de kwaliteitskaarten, mits oprecht ingevuld, als een spiegel voor ons eigen functioneren. Het geeft ons goed zicht op wat er beter kan. Door cyclisch te werken en de verbeterpunten op te nemen in ons jaar en schoolplan, wordt het werken aan een betere kwaliteit van de school in ieder geval geborgd.”
  Ryanne OvermeireRyanne OvermeireDirecteur Sint Maartensschool, Voorburg